Ksukolznovu    (53/190/65)

– Plzeň-město
Chlupaté knedlíky Můj milý deníčku,
když jsem tuhle tvrdil, že chlupaté knedlíky jsou pochoutka a že se dělají bez mouky, musel jsem je předvést. Dělal jsem je poprvé, vyšly báječně, ostatně matka říká, že jak se jí párkrát stalo, že se jí obyčejné bramborové knedlíky rozvařily, chlupaté neselhaly nikdy. Ani jsem se moc nepostrouhal. Postup je jednoduchý: na kylo syrových brambor se dává čtvrt kila propasírovaných vařených. Syrové se musí najemno postrouhat (jako na pyré, obávaným struhadlem se čtverhranými otvory průstřely), dosucha přes plátno (utěrku) vyždímat, smíchat s vařenými a vypracovat těsto, šišky vaříme asi 20 minut, překrojíme na polovinu a podáváme. Těsto můžeme přisolit a můžeme k němu přidat usazený škrob po slití vymačkané vody.
Ale nějak už na stará kolena blbnu, když jsem kupoval lístek do Senohrab, zaplatil jsem plnou cenu, ačkoliv mám tramvajenku a kartu Z. Tak proč jsem za ně utrácel peníze, když je nepoužívám? Byl by mne ten lístek přišel na méně než polovinu . . .
Také jsem si všiml, můj milý deníčku, že stále ještě před Novým Porgem kvete vilín, no není to pozoruhodné?
Jinak už se to narodilo snad všechno.
A také mi lezou na nervy akce, ještě se o nich zmíním. Kdybych zapomněl, tak mi to, můj milý deníčku, připomeň.