C.RUNE (35/177/67)

– Praha 1
SK8 is GR8
SK8 IS GR8

Dosti často se mi na iboys.cz stává, že mi píší různí chlapi a chlapci pod přezdívkami obsahujícími SK8 a tak dále , a nebo lidé, které tento směr nějakým způsobem přitahuje. Nevím, jestli tak vypadám či ne, ale měl bych hned zkraje napsat, že nejsem ani skejťák a ani skater. Na prkně ať kolečkovém, či snowboardovém jsem stál jen párkrát v životě a ujišťuji vám, že se na něj neudržím. Také nenosím kalhoty o pět čísel vetší a už vůbec je nenosím po kolena. A nevážu si na ně zamotaný šátek a tak vůbec. Čapku s rovným kšiltem nosím spíše jako vyjádření hudebního nadšení a oblečení značek podporujících boardové sportovce proto, že se mi líbí jejich styl a pokus koupí nějakého kusu tohoto druhu oblečení přispěji na sponsoring nadějného boardového závodníka, udělám to velice rád.

Proč o tom píši? Nedávno jsem přemýšlel, zda-li ti pisatelé zde, s těmi SK8 a SK8GR8 přezdívkami patří mezi ty sponsorované závodníky, či alespoň na prkně jezdí, neb jsou to jen nadšenci, kterým se tento sport líbí, či v horším případě kluci, jež vzrušuje tento druh oblečení a bot, ač se tak sami obléknout neumí. Ba kolikrát to vypadá, že ani umýt se vlastně neumí. Třeba když se jich, po tom co mi napíší, zeptám, jestli jezdí nebo alespoň už na prkně někdy stáli, tak se setkám s negativní ba až urážlivou odpovědí a to jestě s urážlivější, když se jich zeptám, proč tedy o sobe tvrdí, že jsou skateři. Je tedy pravda, že jejich počáteční otázky jskou spíše o tom, jestli mi můžou olízat Conversky a pak se do nich udělat, nebo rovnou jestli se nechám vojet a tak... Nicméně zeptat se jich člověk musí.
Přeci jen, když si koupim saxofon taky ze mě Louis Armstrong nebude, pokud se na něj budu jen dívat. Tím, že mám na sobě triko od Applu, se také nemůžu počítat mezi It techniky společnosti. Nebo ano?

Je mi jasné, že naše generace prošla érou her Tonyho Hawka a sympatie k nim a k tomuto sportu u nás přetrvala do dnes, obzvláště když jsou borci na prknech opravdu rajcovní. Ale nemyslím si, že byť kvůli tomu nebo kvůli oblečení, které nosíme, bychm si měli přisvojovat, jejich zasloužený titul SKATERA.