Amonasr (69/178/75)

– Praha 10 » Praha
O vizitce a sebepropagaci Zamyšlení nad jednou nesnášenlivou reakcí jinak inteligentního a pohledného mladíka...
Jeden návštěvník mě tu přinutil k zamyšlení, jak se tady vlastně člověk má či nemá prezentovat a propagovat. K té sebeprezentaci má určitě každý nějaké své důvody, to by vydalo na samostatné a zřejmě pěkně dlouhé pojednání, to teď ale pominu. Zkusím se zamyslet nad tím, jak je přípustné či nepřípustné se těm druhým představit.

Ať už tu hledáme cokoliv, součástí toho našeho hledání je nezbytná informace o sobě. A to sdělení o sobě se zřejmě snažíme podřídit právě tomu, co tu hledáme, abychom oslovili ty, na které máme „políčeno“. Ti ostatní nám můžou být více či méně ukradení (abych nepůsobil stále tak vzletně). Někdo tu předvádí svůj penis či prdélku – tam se člověk moc nesplete, o co asi jde. Jiný se pochlubí plochým bříškem či celou ztepilou postavou, další vystaví svou chlupatou hruď či vypouklé břicho, každý tu jistě najde svého adresáta – někdo je na zajíčky, jiný zase na medvědy, svět je naštěstí dostatečně pestrý a má pro každého něco.

Někdo zde vystavuje spíš své duchovno a dává v plen různé vlastní či vypůjčené myšlenky, hlubokomyslné či naivní úvahy, ponaučení ze svého či cizího života anebo různá ujištění o svých přednostech, vypočítává, čím vším opovrhuje a co naopak obdivuje (často hlavně sám sebe).

Mnozí zde pak více či méně zdařile kombinují své fyzično s duchovnem, to budou zřejmě ti, kterým nejde jen o to jedno. Čímž nijak jen to jedno nesnižuji a dokonce proti tomu ani nic nemám, naopak to považuji za velmi podstatnou a skvělou lidskou potřebu.

A také jsou zde ti, kteří se tu chlubí zásadně cizím peřím, případně ti, kteří tu o sobě nemají prakticky nic a jsou tu jen na čumendu či na to, aby si vyventilovali své nižší pudy, jako je potřeba se do někoho odlišného navézt apod. Dokonce ani proti tomu nic nemám, je lépe, když si své komplexy léčí tady, než třeba kopáním do někoho v reálu.

Prostě každý tu máme nějakou svou vizitku. Já ji mám takovou, jak jsem si ji tu postupně metodou různých pokusů vybudoval a zřejmě je to ta, kterou tu chci mít. Jsem to i nejsem to já, tak jako je to asi u každého. Je to reklama na mě a každá reklama je podřízena tomu, na koho cílí – nemusí být nutně lživá, ale nemusí být ani zcela vyčerpávající, to není její smysl. Zřejmě cílím na poměrně úzkou skupinu, proto občas využívám také inzerci, která mi umožňuje oslovit více lidí a tím pádem i více těch, co patří do té mé úzké skupiny... Je na tom něco špatného? Doufám, že ne. A pokud můj styl někoho irituje, což je mnou předem nezamýšlený efekt, omlouvám se. Ale to je tak vše, co pro to můžu udělat. Právo prezentovat se dle svého vlastního uvážení tu máme všichni stejné. Tak jako ho já nikomu neupírám, nenechám se ani nikým v tomto směru omezit. Takže nepochybně tu zase nějaký inzerát někdy umístím - až na to budu mít náladu a chuť. :-)

V Praze, 17. září 2012