Gelido (32/185/63)

– Praha
Život? Tak nějak.
Víte, co mě velmi udivuje? Že jsme nejinteligentnější a nejschopnější menšina v celém Česku! Takových podnikatelek, manažerek a vysokoškolaček národních umělkyň se snad nenakumulovalo nikde více. To je taková habaďůra, poslyšte. Na tomhle mi vadí to pokrytectví – jak si někdo myslí, že když vede postkomunistickou sámošku Kubík, nebo Žabka, sedí na kase a má na starost brigádníky, tak je hnedka diplomovaná specialistka a manažerka. V tomhle případě strašně fandím klukům, co mají „jen“ výuční list a nebojí se to tam napsat. Lepší být schopný řemeslník, než neschopný idiot se střední školou.¨


Oprýskané životem! Cha! Je mi dvacet. Přes dvacet trošku, již brzy dvacet jedna. Mám za sebou dlouhý vztah, krátký vztah, šukací vztah, kamarádský vztah, bla bla blá, ale stále jsem mladý blbec, který o životě nic neví. Je to tak – mám k tomu věk. Udivuje mě, jak si většina fandí, že už v životě něco dokázala, že je bůh ví co. Tak mezi námi děvčaty, pronájem, dvě brigády a školu zvládám i já. Nesnesu tohle povyšování. Ale i za svůj krátký život vím, že trocha respektu a pokory ke starším se hodí.


Nemám rád rádoby sluníčkově psycho kecy o tom, jak není důležitý vzhled. O tom, jestli to je jen o duševní stránce nebo o té fyzické rozhoduje mozek každého z nás. Někdo to má tak, někdo tak. Já chci konsenzus všeho. Chlapa, co mi vyš%%% mozek z hlavy, bude inteligentní a mít přehled o současném dění, občas vezme nějaký časopis nebo knihu do ruky, bude se mi líbit a bude fér. To chci moc, nicméně … měl jsem, pár let.. děkuju.


Naučit se brát ze všeho alespoň zkušenosti. Doma tě naučí vázat tkaničky, čistit si zuby (chlapci… HYGIENA! To je taky problém, některé špíny..že?) a třeba mít někoho rád. Život, partneři, kamarádi, práce, známí, ale třeba i kniha ti ukážou tu jinou ligu, která se hraje venku, tam za oknem. Tam ti máma s tátou moc nepomůžou, a o tom to je. Všichni jsme kotrmelce dělali, děláme a dělat budeme. Horší je, že to někdy bolí, mrzí, stojí peníze, a tak dále. Prosím, nebrečte do profilu, jak vám život nabančil. Jestli máš modrý nebo žlutý oči, postavu jako Švejk nebo playboy z časáku – všichni tam venku jsme na stejné pozici. Máš stejný šance, jako všichni – nikdy méně, nidy více, záleží – jak se s tím popereš.