tarosk (48/183/79)

– (SR) Bratislava V » Petrzalka a Ruzova dolina
=== A ako je to u vas? Dva spolužijící homosexuální muži D. P. McWhirter a A. M. Mattison (jeden psychiatr, druhý psycholog) se snažili prostudovat vzorek nejstabilnějších homosexuálních párů, které se jim podařilo najít. Ze 156 párů pouze 7 zachovalo sexuální věrnost; ze 100 párů, které žily spolu déle než 5 let nikdo nebyl schopen dodržet sexuální věrnost!


http://is.muni.cz/th/174255/pedf_b/Bakalarska_prace-homosexualita.txt

3.3 Promiskuita

V souvislosti se seznamováním je třeba také zmínit sexuální promiskuitu, která bývá často přisuzována právě homosexuálně orientovaným jedincům.

K dnešnímu dni nejdůkladnější práce na toto téma byla prezentována A. P. Bellem a M. S. Weinbergem v jejich knížce Homosexualities (Homosexuality) z roku 1978. Na základě této studie si můžeme udělat podrobnější obrázek o tom, jak vypadá homosexuální promiskuita, zvláště mezi muži. 74% mužských homosexuálů udalo, že mělo během svého života více než 100 partnerů, 41% mělo více než 500 partnerů a 28% více než 1000 partnerů! 79% označilo více než polovinu svých partnerů jako cizí a 70% udalo, že s více než polovinou mužů měli styk pouze jednou. Další studie stejných autorů z roku 1981 ukazuje, že pouze 2% homosexuálů zachovalo monogamii nebo semi-monogamii definovanou velmi velkoryse jako 10 a méně partnerů! Dva spolužijící homosexuální muži D. P. McWhirter a A. M. Mattison (jeden psychiatr, druhý psycholog) se snažili prostudovat vzorek nejstabilnějších homosexuálních párů, které se jim podařilo najít. Ze 156 párů pouze 7 zachovalo sexuální věrnost; ze 100 párů, které žily spolu déle než 5 let nikdo nebyl schopen dodržet sexuální věrnost![51]

[51] čerpáno z: http://www.homosexualita.cz/