kokain (42/190/77)

– Strakonice » Šumava
Něco k papu :o) Zpracování konopí za účelem konzumace má dvě hlavní pravidla:

1. Aby bylo THC v organismu účinné, musí projít tepelnou úpravou
2. THC je rozpustné v tucích a alkoholech. Není rozpustné ve vodě.

Základem většiny receptů je máslo. Je to tuk, takže se v něm rozpustí THC a dále s ním lze nakládat stejně jako s obyčejným máslem.

MARIHUANOVÉ MÁSLO
Dejte vařit vodu. Do vařící vody vhoďte máslo. Až se máslo ve vodě rozpustí, přidejte co nejdrobněji nakrájené konopí. Může být sušené i čerstvé. Mohou být i samčí rostliny. Můžete dát i komplet celou rostlinu. Idea je následující: V másle se rozpustí THC a ve vodě se rozpustí látky chuťově nežádoucí. Vařte směs vody, másla a trávy, alespoň hodinu. Čím déle, tím lépe. Na závěr přefiltrujte směs přes nějaké plátno, nebo třeba přes kávový filtr. Získanou nať vyhoďte. Směs vody a másla dejte do ledničky. Máslo ztuhne a půjde oddělit od vody. Vodu vylijete, máslo si užijte.

ČOKOLÁDA
Postavte dva hrnce na sebe tak, aby dno horního tvořilo víko spodního. Do spodního hrnce dejte vodu a uveďte ji do varu. Do horního hrnce, který je ze spodu zahříván vřící vodou, takže jeho teplota nepřekročí 100 stupňů celsia, dejte rozpustit marihuanové máslo. Přidejte kakao a cukr, rozmíchejte. Míchejte důkladně, aby se cukr dobře rozpustil. Můžete přidat kokos, oříšky, mléko... Nechejte ztuhnout v ledničce.

ARAŠÍDOVÉ KOLÁČKY
Aktivní pryskyřice se během pečení rozpustí v arašídovém másle, tudíž není zapotřebí žádných konopných polotovarů. V míse promíchejte 2 šálky mouky, 1 1/2 šálku arašídového másla 2-3 vejce 3/4 šálku medu, 1 šálek másla 1 čajovou lžičku prášku do pečiva 1/2 čajové lžičky soli a 60 g jemně prosáklé marihuany.Chcete-li aby měl recept větší sílu, místo obyčejného másla přimíchejte máslo konopné. Jednotlivé příměsi dobře rozmíchejte. Lžicí naberte vždy trochu těstíčka a dejte jej na plech. Jednotlivé kopečky trochu zmáčkněte vidličkou. do vyhřáté trouby a pečte zhruba 10 až 12 minut při teplotě okolo 190 stupňů celsia. Dávejte pozor, abyste koláčky nespálili. Místo marihuany se dá použít také hašiš nebo haš olej.stejně tak arašídové máslo lze nahradit jiným oříškovým máslem.


KANDOVANÉ KULIČKY
Tento recept nevyžaduje žádné zvláštní přípravy konopného materiálu. Lze jej vyrobit z ganji, hašiše nebo haš oleje. Navíc se nemusí vařit. Smíchejte 1/4 kg ořechového másla ( kešu nebo mandlové) s přibližně 30 g rozemnuté nebo jemně nasekané marihuany, 15 až 30 g roztlučeného hašiše nebo 5 až 15 gramy haš oleje. Přidejte několik polévkových lžic medu dle chuti a trochou od všeho, co máte rádi: sušený rybíz, nastrouhaný kokos, pomerančovou nebo citrónovou kůru aj. Směs zpracujte, až jsou všechny ingredience dobře smíchány. V dlaních z těsta vyválejte kuličky. Každou zvlášť zabalte do celofánu a uchovejte v lednici, aby máslo nežluklo.


OLEJOVÝ MED (na bázi haše)
V malém kastrolku dejte na malý oheň rozpustit ghí ( 1 polévkovou lžici na 1g haš oleje). Za stálého míchání přilijte požadované množství haš oleje. Pokud se nerozpouští, zvyšte o něco teplotu. Jakmile jsou jednotlivé produkty důkladně smíchány, přimíchejte na každý gram haš oleje půl šálku medu (asi 100 ml). Med s tukem míchejte tak dlouho, až se ingredience dobře spojí. Hotový med nalijte ještě za tepla do sklenice a nechte vychladnout. Poté uzavřete víčkem a uložte.

Čokoládové bonbóny
250 g ztuženého tuku
hrst jemných stonků
velká hrst listů
50 g kakaa
4 tabulky čokolády na vaření (á 100 g)
špetka mentolu nebo 10 kapek oleje ze sibiřské jedle
půl lžičky skořice
Rozpusťte tuk na pánvi a nejdříve v něm 10 minut smažte stonky. Pak je opatrně vyberte a vhoďte rozdrcené listy, které je třeba smažit dalších 10 minut. Pak tuk přeceďte přes kus plátna. (Stonky a listy nevyhazujte - mohou se dál 1 hodinu povařit v mléce a získáte tak ganjové mléko - bhang). Přeceděný tuk nalijte do menšího kastrolku a ve vodní lázni (větší kastrol s vařící vodou) do něj nalámejte čokoládu a přidejte další přísady - vše se za častého míchání prohřeje, až je směs horká. Tu je pak možné nalít do různých formiček (třeba kostky na led) a po ztuhnutí máte squělé čokoládové bonbóny, které se vyznačují rychlým nástupem (často již po 10 minutách). Zvlášť rafinované jsou v kombinaci s jedlovým olejem, ale každý si může příchuť zcela originálně přizpůsobit - nechte pracovat fantazii!



HACKERSKÝ dort se šlehačkou
Těsto:
3 hrnky jablek nakrájených na kostičky (0,75 cm)
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek oleje
0,5 hrnku rozinek
0,5 hrnku drobně nakrájených ořechů
3 vejce
hrst jemně nadrobených listů
1 prášek do pečiva, rovná lžíce skořice
Šlehačka:
0,5 litru šlehačky (33%)
250 g másla
2 hrsti qualitních listů
Hotová čokoládová poleva
Meruňkový džem
Nejlépe je začít s přípravou den předem. Nejdříve připravte šlehačku - stejným postupem jako v předchozím receptu udělejte konopné máslo a listy pak dejte na 1 hodinu vařit ve šlehačce. Nechte vystydnout a občas promíchejte, aby šlehačka zůstala homogenní a nevytvořila se na ní silná vrstva ztuhlého tuku. Dejte dobře vychladit. Vymažte a hrubou moukou vysypejte dortovou formu (nebo vyšší pekáček) a vyklopte do ní těsto z výše uvedených přísad (prostě fšechno smíchejte dohromady :o)). Rozetřete je tak, aby se zdvihalo směrem k okrajům formy a uprostřed bylo nejnižší. Pečte v dobře předehřáté troubě asi 15-20 minut. Že je těsto upečené, poznáte, jestliže do těsta zapíchnete špejli a vytáhnete ji suchou. Nechejte chvíli vychladnout a vyklopte - nejlépe na drátěnou mřížku. Nechte dobře vychladit v lednici, nejlépe do druhého dne. Povrch dortu pomažte tenkou vrstvou meruňkového džemu a polijte polevou, kterou připravíte podle návodu na obalu. Šlehačku vyšleháte se lžičkou cukru a dort s ní vynalézavě ozdobíte - kombinace tmavohnědé čokolády a světlezelené šlehačky je přímo neodolatelná, věřte mi!


Medvědí pracičky
Základ tohoto receptu pochází z "Vaříme s konopím", je jen trochu upravený:

2 hrnky mouky
1,5 hrnku arašídového másla
1 hrnek vlažného konopného másla
0,75 hrnku medu
2-3 vejce
1 vanilkový cukr
1 lžička prášku do pečiva
0,5 lžičky soli
2 hrsti jemně rozdrcených a prosátých listů
Mouku prosijte a smíchejte s práškem do pečiva. Pak vmíchejte další přísady; těsto je třeba hníst tak dlouhou, až se nelepí. Kousky těsta natlačte do formiček na vánoční medvědí pracičky a v troubě opatrně upečte dohněda (asi 10 minut). Ještě horké obalte v moučkovém cukru.


Masové grassburgery
500 g mletého masa
150 g strouhaného eidamu (30%)
200 g strouhané cukety
3 hrsti jemně drcených sušených listů
4 rozetřené stroužky česneku
2 vejce
100 g drobně nakrájené cibule
150 g nakrájených žampiónů
sůl, pepř, chilli koření
hladká mouka nebo strouhanka na obalení
olej na smažení
Do mísy dejte maso a přidejte strouhaný eidam, strouhanou cuketu, listy, česnek, vejce, sůl a koření, cibuli a žampióny. Směs je třeba dobře prohníst (nejlépe rukama). Vytvarujte z ní karbanátky, obalte v mouce nebo strouhance a pomalu smažte v rozpáleném oleji.


Vegetariánské grassburgery
500 g vařené kapusty
150 g strouhaného eidamu (stačí 30%)
200 g strouhané cukety
2 hrsti jemně drcených sušených listů
4 utřené stroužky česneku
3 vejce
50 g másla
100 g drobně nakrájené cibule
150 g nakrájených žampiónů
sůl, pepř, sladká paprika, chilli koření
hladká mouka nebo strouhanka na obalení
olej na smažení
Kapustu rozkrojte na čtvrtky a dobře uvařte v osolené vodě. Nechte okapat a vymačkejte vodu. Rozemelte na mlýnku na maso nebo rozsekejte nadrobno. Dejte do mísy a přidejte strouhaný eidam, strouhanou cuketu, listy, česnek, vejce, sůl a koření. Na másle krátce osmahněte cibuli a žampióny. Nechte trochu vychladnout a přidejte do mísy. Směs je třeba dobře prohníst. Vytvarujte z ní karbanátky, obalte v mouce nebo strouhance a pomalu smažte v rozpáleném oleji


Tak tady je recept na výrobu konopné masti. Získal jsem ho kdesi na webu od nějaké doktorky z výzkumného ústavu. Už si nepamatuju přesně, tak doufám že paní doktorka promine, že neuvádím zdroj.
"Konopná mast má léčivé účinky na celou řadu bolístek a bolestí. Tuto mast vyrábím a používám již více než dva roky a měla jsem příležitost ji nesčetněkrát vyzkoušet na své vlastní kůži. Její účinky byly tak pregnantní, že jsem ji doporučila i svým přátelům. Myslím, že o dobré věci by se člověk měl dělit s ostatními, takže proto tento článeček."



Jaké má mast účinky?
protizánětlivé a hojivé (aktivní složka konopí - THC má výrazné antibiotické účinky, což již v 60. letech dokázala dodnes mezinárodně citovaná práce československého vědeckého týmu prof. Kabelíka)
analgetické (proti bolesti)
uvolňující (uvolňuje svalové napětí, křeče)
afrodisiakální (nedávno provedený vědecký výzkum dokázal zvýšení pohlavní touhy u krysích samiček, ale praxe ukázala, že takto působí i na člověka, a to u obou pohlaví)
Na co mast pomáhá?
všechny druhy oděrek, povrchních říznutí, zanícené póry (akné), boláky vzniklé ucpáním žláz za uchem, zarostlé nehty, kuří oka, opary, některé plísně včetně nehtové
ekzém na loktech (kůže drsná jako struhadlo – neznám přesný název, ale je to celkem běžný problém)
lehké artritické a revmatické bolesti, torticolis (což je, když ráno vstanete a nemůžete na jednu stranu otočit hlavou)
bolesti zad - například velmi rychle odstraní bodavou bolest a ztuhlost svalů při tzv. "myším syndromu" (což je, když hodně dlouho sedíte u počítače a klikáte myší, až vám zatuhne šíje)
zánět žil, pohmožděniny jako natlučené koleno, výron a svalové bolesti
menstruační bolesti (natřít a masírovat podbřišek, nejlépe osobou přitažlivého pohlaví)
hemeroidy
začínající bolest v krku (namasírovat krk a převázat šátkem)
migrény, bolesti hlavy (natřít čelo a spánky)
Jak se připravuje?
Přísady:
Bílá vazelína (k sehnání v lékárně na váhu), dolní listy samičí rostliny a palice.
Poměr:
Na 500 g vazelíny použijeme půl litru volně sypaných celých sušených listů (neuvádím v gramech, neboť specifická váha se může lišit podle stupně usušení), čtvrt litru sušených samičích květenství (palic - které by měly pocházet z kvalitních modelů).
Postup:


1 díl vazelíny (použít 1 polovinu množství) a 8 dílů vody do širšího kastrolu, přivést k varu a rozpustit vazelínu
sušené listy rozdrtit nahrubo
vhodit do kastrolu a za častého míchání pomalu vařit asi 60 minut
odstavit a nechat chladnout, již nemíchat
vychladlý kastrol dát na hodinku do ledničky
opatrně sebrat ztuhlý tukový škraloup a vodu se zbytky listů a stonků vylít
ze škraloupu vytlačit vodu, dobře prohníst a natlačit do širší nádobky s volnějším uzávěrem a nechat tři týdny v temnu a chladu proležet (pozor na plíseň!)
ve vodní lázni rozpustit uleželou hmotu a přecedit přes hrubší cedník
přidat druhou polovinu vazelíny, jemně rozdrcené palice a za občasného míchání vařit ve vodní lázni asi 30 minut
nechat vychladnout a uložit do lednice
za týden opět povařit ve vodní lázni a za další týden znova (celkem 3 x s týdenním odstupem)
směs vazelíny a palic opět přivést k varu, tentokrát na přímém ohni a za stálého míchání nechat pomalu smažit asi 15 minut, až se začne uvolňovat charakteristický, lehce připálený zápach
horkou směs přecedit přes čisté plátno (plátno se zbytky konopí nevyhazovat, skvěle se osvědčilo jako teplý obklad při astmatickém záchvatu, neboť velice rychle uvolní průdušky, je rovněž vhodný při zánětu průdušek nebo jako obklad při bolestech kloubů)
rozlít do kelímků, nechat ztuhnout
uchovávat v chladnu
Tak, to je všechno. Příprava je sice zdlouhavá, ale stojí to za to.


Tvarohové karbanátky s konopím
podle Magdaleny (množství asi na deset karbanátků)
jedna kostka tučného tvarohu (míchaný tvaroh ve vaničce není vhodný)
150g nastrouhaného tvrdého sýra (Cihla, Eidam ..)
3 lžíce ovesných vloček
1 vejce
sůl, majoránka, pepř, česnek (kdo rád)
konopí na vaření, najemno umleté na kávovém strojku
Z těchto ingrediencí smícháme těsto, které necháme při pokojové teplotě několik hodin uležet. Poté z těsta tvoříme lžící větší noky, obalujeme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme se zeleninovými přílohami a tmavým chlebem. Účinek se dostavuje asi během jedné až dvou hodin.
200g tvrdého sýra, vhodný je Eidam, cihla apod.
200g kvalitního másla
200g hladké mouky
1 vejce
koření - kmín, mák, sezamové semínko, hrubou sůl na posypání
jemně nadrcené kvalitnější konopí podle uvážení, doporučuji 10g
Sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme máslo, mouku, vaječný žloutek (bílek oddělíme, budeme ho potřebovat) a konopí. Vypracujeme tvárné těsto, které necháme několik hodin uležet při pokojové teplotě. Pak vyválíme asi 5mm silnou placku, ze které vykrájíme, např. pomocí cukrářského kolečka, čtverečky. Vykrájené tvary potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme solí, kmínem nebo jiným výše zmíněným kořením. Opatrně přendáme na plech a pečeme do zlatavé barvy. Pozor, konopky se pečou poměrně krátce a snadno se připálí, nejvyšší ostražitost je na místě.


Pečená jablka
Pro přípravu budete potřebovat:

větší jablka (podle toho, pro kolik lidí se recept připravuje)
na osobu alespoň 2 a 1/2 šálku hnědého cukru (chce to sehnat opravdu hnědý, nerafinovaný, ve zdravé výživě budou určitě vědět, o co jde)
1/4 šálku vody
1/3 šálku konopí
drcenou skořici na posypání
třešně, šlehačku na ozdobení
a v horkých letních dnech můžete klidně sáhnout i po kousku zmrzliny
Tak a jdeme na to... Jablka samozřejmě omyjeme, rozkrojíme na půlky a lžičkou vydlabeme jádřinec. Konopí podrtíme v hmoždíři nebo v drtičce na hrubší prášek a smícháme ho s cukrem, přidáme trochu vody a touto směsí plníme připravená jablka. Posypeme špetkou skořice a ozdobíme třešní. Následně vyskládáme jablíčka na malý pekáč a dáme na cca 15 minut do horké trouby na teplotu 300 stupňů.

Podáváme okamžitě po upečení ozdobené trochou šlehačky, popř. se smetanovou zmrzlinou

Learyho sýrové krekry
Vcelku snadný a velmi rychlý recept nám zaslal náš čtenář z Vysočiny. Bude se Vám hodit, pokud si budete chtít přichystat nějakou tu minutku ke sledovaní svého oblíbeného filmu. K přípravě receptu budete potřebovat jeden polotovar. Nejlépe se hodí kulaté krekry bez příchutě, ale v podstatě se dá použít třeba "Telka maková".

Jednotlivé krekry rozložte na plech a ozdobte je malou snítkou konopí, popř. rozdrolte a posypte, jako kdybyste kořenili. Na takto ozdobená kolečka rozložte nakrájený nebo nastrouhaný tvrdý, řádně tučný sýr (cihla, ementál, eidam, cheddar, brie adt.). Můžete vše lehce posypat špetkou sladké papriky nebo kari a šup s tím do trouby na zapečení. Až je sýr řádně roztečen (ale ne ztečen), je vše hotovo a můžete vychutnávat a vychutnávat a vychutnávat…

Zručnější z Vás si mohou tento recept klidně ještě vylepšit, ale nebude to již taková momentka... V tomto případě si zakupte listové těsto, vyválejte z něj na vále placku tlustou 0,5 cm a vykrájejte kolečka o průměru cca 5 cm. Ty položte na vymaštěný plech, potřete rozšlehaným vejcem, posypte trochou soli, kmínu a sladkou paprikou.

Pečte v rozehřáté troubě asi 10 minut, až budou kolečka mít nahnědlou barvu. Pak na každé z nich položte malé plátky tvrdého sýru (čím tučnější, tím lepší) a ozdobte malou snítkou (paličkou) konopí. Následně nechte v troubě péci (roztéci) asi 5 minut. Pokud nebudete mít tolik malých snítek konopí, rozdrolte ho a jednotlivé sušenky pouze posypávejte


Marrákešské koláčky
Smíchejte 1 šálek rozpuštěného konopného másla a 1/2 stejného šálku cukru nebo v lepším případě medu. Našlehejte jedno vejce a přimíchejte je spolu s 2 čajovými lžičkami vanilkového extraktu (nebo alespoň vanilkového cukru) k máslu. Obměnou může být výtažek skořicový, pomerančová kůra, citrónová kůra nebo jejich vzájemná kombinace. Přisypte 3 šálky mouky a 1 čajovou lžičkou prášku do pečiva.

Jednotlivé ingredience rukama dobře promíchejte, aby vám vzniklo tvárné těsto. To nechte v lednici asi hodinu uležet. Pak těsto rozválejte zhruba na sílu půl centimetru. Kruhovou formičkou o průměru 2,5 nebo 5 cm vykrajujte z těsta kolečka. Pokud formičky nevlastníte, můžete k vykrajování použít menší skleničku.

Kolečka pokládejte na vymaštěný plech, do středu každého vmáčkněte jednu celou mandli, potřete rozšlehaným vejcem a nechte 6 až 8 minut péci v troubě předehřáté na teplotu 190 stupňů.

Zelené langoše
0,5 kg hladké mouky (může být i polohrubá nebo ještě lépe celozrnná)
1 lžička jedlé sody
2 lžičky oleje
1 lžička soli
20 g droždí
1/4 l plnotučného mléka
1 malý bílý jogurt
cca 50 g drceného konopí (v závislosti na tom, jakou část rostliny budete drtit)
rostlinný olej na opečení
Postup přípravy: Z uvedených surovin dobře zpracujeme těsto, které necháme vykynout. Větší mikrotenový sáček vytřeme olejem, vložíme do něj těsto a na 12 hodin zamrazíme. Pokud nemáme tolik času, alespoň dáme těsto na nějakou dobu odpočinout do lednice. Čím déle, tím lépe. Poté z těsta vytahováním tvarujeme malé placičky (langoše) a na oleji je po obou stranách opečeme (cca 1 min z každé strany).

Potíráme kečupem, utřeným česnekem (v tomto případě pouze jemně), posolíme a posypeme strouhaným sýrem. Jako vždy pozor na to, kolik toho sníte, aby se vám langoše nepřejedly…

Mlsota od jedné ereskářky a její vylepšená varianta
Hrst marjánky se zahřívá s přiměřeným množstvím másla nebo olivového oleje - asi 3x zahřejeme a odstavíme. Vsypeme jemně pokrájenou hrst rozinek a asi dvě hrsti jemně krájených datlí a opět zahříváme, až hmota datlemi zčerná. Odstavíme a přimícháme jednu hrst různých ořechů. Smícháme a vychladlé dáme do sklenice, užíváme pouze jednu malou lžičku každý druhý den. Je to strašně dobré, chce to pevnou vůli, abychom si nevzali víc.

Vylepšená verze: Pět větších hrstí sušených - lisovaných bylinek vyškvaříme na másle nebo oleji a pak přecedíme. Smícháme nejdříve s dvaceti dkg rozemletých datlí, pak přidáme rozemleté hrozinky - hrst a stejné množství rozemletých ořechů. Nakonec přidáme postrouhanou půlku hořké čokolády. Je možné přidat cokoliv, co se tam hodí a co máme rádi. Hotové má mít konzistenci medu. Užívá se denně jedna lžička a to uvedené množství jsou asi dva dcl.