len_jimmov (40/173/64)

– ČR » Praha
Na Vianoce Vianocne sms
Vánoční básničky a sms
Vložil/a artzik, Ne, 14/12/2008 - 18:57

Posíláte vánoční pohlednice? Já osobně ne, protože je to pomalé a svým způsobem i zastaralé. Dnes už jsou mnohem rychlejší a levnější způsoby, jak udělat někomu na Vánoce radost (např. pomocí sms nebo e-mailu).

vanocni-sms.jpgPosílání sms na silvestra nebo Vánoce je dnes běžnou záležitostí. V naší rodině se tento posílání vánočních přáníček v posledních letech velmi rozšířil. Všem se každou chvíli rozezvoní mobil, který oznamuje další příchozí smsku.

Nemyslím si, že posílání přáníček a básniček pomocí sms je nejvhodnější. Ale co se dá dělat? Dnes je uspěchaná doba, ve které už není tolik času na posílání pohlednic, které mají určitě své kouzlo, nebo na návštěvu blízkých a všech kamarádů osobně. Musím se přiznat, že ani já nestíhám o Vánocích navštívit všechny, na kterých mi záleží. Většinou popřeji osobně jen příbuzným a nejlepším kamarádům.

Stává se z toho už asi zvyk. Textové zprávy se staly nedílnou součástí Vánočních svátků. Ale stejně mě každý rok překvapí, že mi přijde jedna básnička třeba i pětkrát. Nechápu to, protože jich existuje spousta. Já si vždycky vyberu nějakou originální, kterou potom posílám.

Pro Vás jsem našel ty nejhezčí a nejmíň známé básničky a smsky. Můžete si je klidně opsat a poslat komu se Vám zachce. Přeji Vám krásné a veselé Vánoce :).

Vánoční sms

Bohatý stůl, výtečnou rybu, sváteční večeři, co nemá chybu. Hromadu dárků, co srdce pohladí, rodinu, přátele, jež nikdy nezradí.

Večer plný překvapení, pocit, který jindy není, dobré jídlo do bříška, bohatého Ježíška. Tohle všechno na vánoce, hodně zdraví v novém roce.

Na Vánoce vyber úsměv a rozdej ho všem, užívej chvíle pohody a směj se chvíli jen, Vem štěstí, lásku každému dej trochu, ať nám nikdy nezevšední, ani v novém roku.

Jedna vločka, druhá vločka, kdo byl hodný ten se dočká, Na stole je ovoce, hurá už jsou Vánoce, Ježíškovi napíšem ať ti splní každý sen!

Cingi lingi bom, zazněl zlatý zvon. Co Ježíšek nadělí, šeptají si anděli. Ty nejkrásnější Vánoce Vám ze srdce přeje …

Za oknem se vločky honí, zvonky v dálce tiše zvoní a stromečky v celé zemi sladce voní Vánocemi.

Najdu krámek za lesní tůní, koupím tam dárek s vánoční vůní. Otevři okno, na tiché volání, v balíčku objevíš vánoční vyznání.

Už tu máme zase svátky tentokráte vánoční, koukneme se na pohádky, půjdeme na půlnoční, pod stromečkem velký ranec,
na Silvestra pěkný tanec, ze zábavy lehký krok a pak šťastný nový rok.

Zvonečky už zvoní a jehličí voní, světlo svíček mihotavé, Vánoce k nám přišly pravé, Proto svátky krásné mějte, v pohodě je přežívejte.

Na okno nám mrazík kreslí, Vánoce k nám pokoj vnesly, pod stromečkem dárek malý, ať Vám úsměv stále září.

Malý andělíček v okně stál a krásné Vánoce všem okolo přál. Aby v novém roku zdraví, štěstí, lásku měli a stále se na sebe pěkně usmívali.

Vánoce lásky a v pokoji, ať každou tvoji bolest zahojí V kruhu nejbližších těšte se spolu, až budete sedět u štědrého stolu.

Aby byly Vánoce pohádkové, dárečky srdečné, štěstí neodbytné, láska nekonečná, zdraví dokonalé, problémy vzdálené a budoucnost skvělá to všechno ti ze srdíčka přeje …

Dnes nebe se se zemí spojí, to všechno v Písmu svatém stojí. Láska z jesliček nám zazáří, požehnání Ježíška nech nás obdaří.

Je čas štěstí, veselosti, každý píseň zpívá. Ať ve Vaší domácnosti radost se rozlívá.

Slovenské Vianočné sms :)

Není originální napsat někomu Vánoční sms (teda Vianočnou sms) ve slovenčině? =D

V izbičke za oknom niečo sa chystá, stromcek uz svieti radosť je ista, do tichej noci vtáčiky spievajú, pokojné Vianoce tak svetu želajú…

Kopec darcekov co srdce pohladia, rodinu a priatelov co nikdy nezradia k bohatstvu krocika a ku stastiu skod. prajem pekne vianoce a stastny novy rok…

Ohen v krbe ticho praská, v srdciach vladne pokoj, laska. Uz sa stromcek ligoce, prajem krasne vianoce.

Kde sa vzal tu sa vzal, snehuliak tu ráno stál. priniesol nám balíčky, pre veľkých aj maličkých. stromček sa už ligoce, prajem ti šťastné Vianoce.

Nech čerti od Vás smolu odnesú a choroby stratia Vašu adresu. Veľké príjmy, nízke dane a sexu tak primerane počas celého roku praje …