prgFF77 (47/185/74)

– ČR » X
VÍCE INFOS převzato z: www.fistzone.com
Životospráva

Jste-li pasivní a chcete-li si fisting pořádně užít, určitě se před akcí vyplachujete. Pro někoho je vyplachování vcelku příjemná věc, s kterou nemá větší problémy. Pro jiné je to dokonce jedna ze sexuálních praktik. Ostatní považují vyplachování spíše za nutné zlo, které je důležité podstoupit, aby si fist nebo anální sex pořádně užili. Technikou vyplachování se zabýváme v následující kapitole. V této si řekneme, čím je samotné vyplachování ovlivňováno a jak přizpůsobit svou životosprávu, aby vše proběhlo hladce a bez problémů.
Životospráva není důležitá jen pro vyplachování, ale i pro samotnou akci. Obzvlášť používáte-li při sexu různá přírodní nebo chemická ´povzbuzovadla´ a tím nemyslím zrovna poppers. (Zde je nutné upozornit na skutečnost, že držení většího množství drog než je malé, odporuje zákonům České republiky.) Nejen jídelníček, ale i pitný režim bychom neměli podceňovat. Některé drogy (například extáze) organizmus dehydrují a proto je důležité, abychom nezapomínali tekutiny průběžně doplňovat. A to nejen během akce, ale rovněž i před ní - připravit organizmus na nedostatek tekutin. Ideální je před večerní akcí už od rána pít více tekutin než normálně. Voda by navíc měla obsahovat i cukr, kvůli přísunu energie. Tím trochu snížíme, nikoliv však úplně odstraníme, některé škodlivé účinky drog. Dehydratace způsobená drogou nás může na pár dní dostat do nemocnice. Negativně může působit i jídlo, které sníme těsně před požitím drogy. Nejen že tím snížíme její účinnost, ale pravděpodobně nám bude špatně a nezřídka dojde i ke zvracení.
Další chybou je nesmyslné hladovění 24 i více hodin před akcí. Někteří lidé delší dobu nejí, aby si byl jisti, že při akci nedojde k ´nehodě´. Náš organizmus je pak oslabený a když se k tomu přidají ostatní vlivy, nemusí vše dopadnout tak, jak si představujeme. Ideální je dát si jídlo 12 až 15 hodin předem. Pít pak větší množství slazené vody a cca dvě a půl, tři hodiny před akcí sníst ještě lehké jídlo. Vyvarujte se potravin, které nadýmají a které obsahují vlákninu. Nevhodné je např. zelí, luštěniny, müsli, většina druhů ovoce a zeleniny (obzvlášť se slupkou a jádry), tmavé pečivo, tvrdé, plísňové a zrající sýry, těstoviny, vepřové a hovězí maso a další ´těžká´ jídla. Mezi vhodná jídla patří světlé pečivo, bílé, nízkotučné jogurty, banány, brambory a ryby. Tři hodiny po tomto jídle se běžte vypláchnout (viz následující kapitola >) a akce může začít.
Následující den nezapomeňte doplnit vitamíny a chybějící energii!


Vyplachování

Vyplachování (klystýr) je důležitou součástí příprav na fisting. Zejména proto, že většina fisterů není zároveň na scat. Také ostřejší zbytky, které v konečníku po nedostatečném výplachu zůstanou, mohou způsobit zranění na stěnách konečníku a nezřídka pak dochází k mírnému krvácení. Jedná se třeba o slupky z ovoce či zeleniny (viz kapitola Životospráva).
V poslední době se mluví o spoustě zaručených metodách výplachu, které usnadní pro mnohé ne zrovna příjemný čas strávený v koupelně. Jedná se například o použití kysličníku uhličitého, což má zlepšit efektivitu vyplachování. Tento a další "moderní" způsoby zde nebudu popisovat, protože s nimi nemám zkušenosti. Zmíním se o starém dobrém způsobu vyplachování teplou vodou. I u tohoto způsobu je nutné dodržovat některé zásady. Teplota vody by měla být přibližně stejná jako teplota těla. Ve vlastním zájmu se nikdy nevyplachujte ledovou vodou. Ani příliš horkou. Obojí může vést k nepříjemným následkům, které vás na dlouhou dobu "vyřadí z provozu". Sprchovou hadici do konečníku zasouvejte opatrně a dbejte, aby ústí hadice, které do konečníku strkáte, nemělo žádné ostré hrany. I zde může dojít k zraněním a to jste ještě ani nezačali. Můžeme doporučit konec hadice pro snadnější zavedení natřít lubrikantem. K dostání jsou i různé nástavce, které se na hadici našroubují. Zavedení nástavce je bez problémů a máte i větší kontrolu při napouštění vody do konečníku. Mohu vřele doporučit! Proud vody, kterým konečník napouštíte by neměl být příliš silný.
Po napuštění konečníku, kdy cítíte jemný tlak v podbřišku, vodu vypustíte a tento proces opakujete až do chvíle, kdy vytéká pouze čistá voda a necítíte žádný zápach ani tlak v břiše a břicho není nafouklé. Napuštění vody příliš hluboko znamená delší dobu, než se voda dostane ven. Jste pak ale připraveni i na ten nejhlubší fist:-). Při nedostatečném nebo uspěchaném výplachu může voda zůstat ve střevech a vyjít ven v nežádoucí okamžik. Tu správnou techniku si ale musí každý vyzkoušet sám a najít ten nejlepší způsob a svůj grif.
Ve zdravotnických potřebách je k dostání i přímo zařízení na klystýr. Jedná se o gumový balónek, ze kterého vede umělohmotná trubice. Balónek se naplní vodou a trubice se zasune do konečníku. Mačkáním balónku do sebe napouštíte vodu. Zde nehrozí nebezpečí, že byste napustili příliš velké množství vody. Přiložen je i návod k použití.
Vyplachování by nemělo trvat příliš dlouho. Díra pak může být podrážděná a sex si pak příliš neužijete. Vyplachování můžete provádět i ve dvou etapách. Po prvním "kole" se třeba projít nebo si zacvičit a pak se vypláchnout znovu. Voda která ve vás mohla zůstat by poté měla vyjít ven. Jestliže i pak cítíte, že ve vás "něco" zůstalo zkuste si lehnout na záda a mírně zvednout stehna. Nebo si lehnout na levou stranu (souvisí s lidskou anatomií), to by rovněž mělo pomoci.
Každý fistee se snaží o co nejdůkladnější výplach. Přesto, ale fisting není pro jedince, kteří mají panickou hrůzu ze setkání se stolicí. Prostě se to občas může stát. Není nic snadnějšího než se jít omýt a pasivního partnera poslat s úsměvem se dovypláchnout ;-).


Mazání a mazadla

Podstatu mazání můžeme vyjádřit dvěma slovy: mazat hodně. Většina fisterů používá obyčejný tuk na smažení. Nejrozšířenějším z nich je Crisco, které se vyrábí v Americe a dá se sehnat v některých obchodech v Londýně (L1.80), v Berlíně(€4.5) a několika dalších západoevropských městech. V Berlíně se prodává skoro v každém gay sexshopu nebo klubu (Scheune, New Action...) tam ho většinou dostanete za 6 až 7 eur) v londýnských gay sexshopech (jako třeba Regulation a Expectations) se cena pohybuje mezi 2.5 až 3.5 librami. U nás se občas sežene v sexshopu Heaven za 300 korun (pokud ho nezdražili). Když si uděláte výlet třeba do Berlina, tak bude lepší si pro jistotu přivést nějakou zásobu:-). Z českých produktů je Criscu nejbližší asi Ceres soft. Nevýhodou je, že se při vyšších teplotách rozpouští a bohužel stačí teplota, kterou máme v konečníku:-). Někdo používá tekutou Ramu nebo podobné produkty. Crisco se dá dobře míchat s dalšími mazadly, které nejsou založeny na vodní bázi. Další výhodou je, že nepůsobí alergicky na kůži. Ale i Crisco (a příbuzná mazadla) má své nevýhody. Tuk narušuje latex a tedy i kondom a latexové rukavice. Po použití Crisca nemusí být anální sex ani s kondomem bezpečný. Crisco se rovněž špatně dostává z ručníků, koberců apod.
V poslední době se stává stále oblíbenější J-lube [džej ljub]. Už jste se s tímto mazadlem možná setkali. Je to takový sliz čiré barvy. Krásně po něm klouže ruka do díry, ale budete mít od něj všechno upatlané. Dá se objednat přes internet, koupit v sexshopech v zahraničí, nebo si ho můžete vyrobit sami. J-lube je vlastně látka, která se používá na inseminaci krav. Stačí si pořídit příslušný prášek a zředit ho vhodným poměrem vodou.
Dají se použít i mazadla založená na vodní bázi nebo různé olejíčky, ale ze zkušenosti vím, že to není ono:-). "Vodní" mazadla nekloužou tak dobře jako třeba Crisco, rychle se vstřebávají a proto se musí mazat častěji a stejně se nedocílí tak dobrého promazání jako třeba Criscem. Výhodou mazadel na vodní bázi je jejich snadná dostupnost a dobrá omyvatelnost. Hlavní výhodou je snášenlivost s kondomy a latexovými rukavicemi. Naproti tomu některé druhy způsobují ekzémy a další alergické reakce. Naštěstí to není příliš časté. Mazací olejíčky, například značky Pure, jsou na fist vhodnější než mazadla založená na vodní bázi, ale jelikož ho při fistu spotřebujete hodně, vyjde vás dost draho. Půl litru tohoto olejíčku vyjde dost přes tisíc korun. Bohužel podle vlastní zkušenosti vím, že se vyplatí pořídit si ho třeba v Německu, V. Británii nebo Španělsku, než ho kupovat v pražských sexshopech.
Od známých jsem se dozvěděl i o neobvyklých mazadlech jako je například stolní olej (např.slunečnicový), máslo, margarín, čokoládová zmrzlina nebo dokonce i med:-). Ale to mi připadá více úsměvné, než že by se tyto věci daly použít jako mazadlo při fistu.
Slyšel jsem i o různých přísadách a mixech, např. Ceres s koupelovou vazelínou nebo krémy. Člověk zkrátka musí zkoušet a hledat, až najde mazadlo co mu nejvíc vyhovuje.
Na závěr ještě pár zásad:
- díra by měla být při fistu dostatečně promazaná, nešetřete mazadlem!
- ani nejlepší mazadlo nezabrání poraněním způsobenými dlouhými nehty
- fisting, pokud se provádí správně, je dost bezpečný druh sexu, používejte proto latexové nebo gumové rukavice, zabráníte tím přenosu různých baktérií a chorob
- při fistování více partnerů najednou používejte pro každého mazadlo zvlášť a používejte pro každého jiné rukavice, stejná pravidla platí i pro sexuální hračky, které je dobré vždy opláchnou teplou vodou s mýdlem.


Poloha

Správná poloha je jedním z nejdůležitějších předpokladů, aby si pasivní partner fisting užil a aby se ruka fistera dostala dál než ´jen´ za první svěrač. Je dobré najít takovou polohu, při níž bude svalstvo co nejvíce uvolněné, a která umožní maximální relaxaci. Většinou je to pozice na všech čtyřech s více či méně vystrčeným zadkem; nebo na zádech se zvednutými nohami nebo pokrčenými koleny. Polohou na zádech s boky zvednutými o trochu výše než jsou ramena, připravíte aktivnímu partnerovi lepší cestu pro jeho ruku. Je dobré najít polohu, která bude pohodlná delší dobu, která vám umožní relaxovat a co nejvíce se otevřít. Při poloze na zádech je pohodlné si opřít nohy, třeba o partnerovy ramena nebo je položit na nějakou opěrku.
Asi nejoblíbenější a nejpohodlnější polohu docílíte ve slingu (houpačce). Najdete ji v každém pořádném gay sex klubu a nemálo vyznavačů fistu má sling doma. Investice se v tomto případě vyplatí. A pokud jde o místo, houpačka se dá po akci sundat a uklidit. Většinou jde o obdélník z kůže, který se řetězy zavěsí za všechny čtyři konce ke stropu nebo nějaké konstrukci. Důležité jsou úchyty na nohy, které se připevní karabinami na oba přední řetězy. V takové pozici, kdy ležíte na zádech v houpačce s nohama nahoře upevněnýma v úchytech, se maximálně uvolníte a žádný sval nemáte napnutý. Já mám se slingem jen ty nejlepší zkušenosti!:-)