prgFF77 (47/185/74)

– ČR » X
BASIC FACTS převzato z webu: www.fistzone.com
CO JE FISTING?

Fisting je sexuální aktivita, při níž se do análního otvoru zasouvá ruka, většinou po zápěstí, předloktí nebo i dál. Přičemž většina fisterů považuje za fist proniknutí pěsti (všech pět prstů) za klouby zasunované ruky přes anální svěrač.
Fisting, nebo také fist fucking (šukání pěstí), není jen výsadou homosexuálů, ale je praktikován rovněž mezi heterosexuály, kdy se ruka zasouvá nejen do análního otvoru, ale nezřídka i do vagíny. Protože tyto stránky jsou určeny gay komunitě a s vaginálním fistingem nemám zkušenosti, budeme se zde zabývat pouze fistingem mezi muži (tzv. male/male fisting).


ZÁKLADNÍ NÁZVOSLOVÍ

Fist fucking je anglický výraz pro sexuální praktiku zasouvání ruky do análu. Z toho pak často používaná zkratka FF. Doslovný překlad výrazu fist fucking je šukání pěstí. Fist je anglicky pěst a význam slova fucking je asi každému znám. Výraz fisting, kterým se šukání pěstí zkráceně označuje, je rovněž z angličtiny a vzniklo přidáním koncovky -ing ke slovu fist (tzv. gerundium:-)


Z HISTORIE

Fisting má překvapivě dlouhou historii. První zmínky jsou již z období kolem roku 200 před Kristem z Indie. Fisting byl v té době v Indii jakýsi test relaxace. Kněz se zasouváním ruky do análu přesvědčoval, zda jsou meditující dostatečně uvolněni. Během dlouhé historie se zmínky o fistingu vyskytují poměrně často. Snad každý zná scénu z filmu Caligula, kdy císař zasune ruku do zadku jednomu ze svých vojáků, když se oženil s dívkou, o kterou měl Caligula zájem. Známé jsou rovněž případy, kdy se tímto způsobem údajně uspokojovali dozorci na vězních v nacistických lágrech. Na toto téma byla zkomponována opera. Mimochodem autorem je Němec. Ssadistický lékař zde zneužívá vojáky mj. i šukáním pěstí do análu.


PŘEDSUDKY

Nejrozšířenějším předsudkem je, že každý kdo se zabývá fistem je homosexuál. Je to samozřejmě nesmysl, jak jsem již napsal úvodem, FF je častý rovněž mezi heterosexuály. Někteří hetero muži dokonce vyhledávají ve fistingu pasivní roli.
Dále se říká, že ten kdo dělá fist pasivně musí mít automaticky vytahanou díru tak, že anální soulož penisem si neužije ani on ani ten, kdo mu to dělá. Je pravdou, že každý kdo začíná s fistem se musí naučit úplně se uvolnit a pojmout o dost víc než jen při běžné souloži, tzn. více se otevřít, ale neznamená to, že nedokáže svěrač stáhnout tak, jak chce nebo potřebuje. To vše je otázkou cviku. Většina příjemných věcí chce čas a trpělivost. A jak se říká: když se chce, jde všechno:-). Kolikrát jsem byl překvapen u kluků, které jsem fistil, jak pevně mi svěračem stiskli zápěstí, až jsem cítil bolest a to fist praktikovali již několik let. Také já dokážu svou díru ovládat jak potřebuju a nejsem ve FF žádným nováčkem:-).
Někdo se obává problému s udržením stolice v pozdějším věku. To je naprostý nesmysl. Fist je o tom, naučit se ovládat vlastní díru. Od známých, kteří dělají fist už pěknou řádku let, vím že s tím nemají žádné problémy. Narozdíl od jejich vrstevníků, kteří pasivně fist nikdy nedělali.
Posledním rozšířeným předsudkem je spojování fistu a scatu. Neplatí, že ten kdo provozuje fist je i na scat. Absolutní většina kluků, kteří se nechaj fistit tráví "sezením na hadici":-), tedy vyplachováním, spoustu času. Přesto se může stát, že i přes velkou snahu toho pasivního se stane nehoda a je "špinavej". To snad ale není takový problém. Stačí se jen znovu vypláchnout a může se pokračovat. O tom jak na to si můžete přečíst v kapitole příprava.


ZRANĚNÍ

Když se fist dělá tak, jak má, k žádnému zranění dojít nemůže. Riziko zranění je podstatně menší než při mnoha jiných, běžnějších aktivitách. Při fistu je důležitá komunikace mezi aktivákem a pasivákem. A top by měl naslouchat nejen verbálnímu, ale i neverbálnímu projevu pasivního. Vždycky se na pasivním pozná, že není něco v pořádku. Podle sténání (není-li to rozkoší:-), podle mimiky atd. Pasivní by se neměl stydět říct, že něco není v pořádku. Bolesti se zpočátku asi nevyhnete, ale neměla by být nesnesitelná.
Důležitou zásadou je, že alespoň jeden z FF páru by měl být zkušený. Vzájemně se učit správné technice, kterou se nejen předejde zraněním, ale také si fisting více užijete. Nejhorší je, když se dva nezkušení rozhodnou zkusit fisting bez toho, aby o něm něco věděli. To vede nejen k ošklivým zraněním pasivního, ale také ho odradíte od fistingu na zbytek jeho života.
Je pár základních pravidel, a ty je při fistu nutné dodržovat. Tak třeba top by měl mít ostříhané nehty bez záděr. Nešetřit mazadlem-pasivní by měl mít díru pořádně promazanou. Rukavice se nepoužívají jen kvůli bezpečnosti, ale také líp kloužou. Nic neuspěchat, nesnažit se nacpat ruku do zadku za každou cenu a co nejrychleji..... atd. Je rovněž dobré, když aktivák má i zkušenosti z té druhé strany. Ví co ten pasivní cítí, jak to prožívá a může akci lépe kontrolovat. Koneckonců on je "šéf" a tak trochu i za toho pasivního zodpovědný.


FISTING A DROGY

Fisting se často spojuje s užíváním některých drog. Ale to se rovněž týká i ostatních druhů sexu. Fisting se dá dělat i bez drog a potěšení z něj to nijak nesnižuje. Důležitou zásadou je mít nad sebou při sexu kontrolu, abychom věděli co děláme.


A JEŠTĚ NĚCO NA ZÁVĚR

Fisting je o relaxaci, užívání a důvěře. Jsem většinou pasivní a pocit, když pěst mizí v díře a klouže od kloubů k zápěstí je fakt skvělej:-). A když je ruka v zadku po zápěstí a aktivák se s pasivákem setkají pohledem tak v očích je možné číst něco víc než slast. Je to maximální propojení těch dvou. Samozřejmě fisting může být bolestivý, ale to každý druh sexu, když se dělá špatně. Důvod bolesti při fistu je většinou způsoben buď špatnou technikou nebo se dělá příliš rychle.
Je jasné, že fist nesedne každému, ale to by nemel být důvod ho proto odsuzovat.