cerv (70/171/66)

– Ostatní země » Velkoalbanistán, prov.Helvetia
blubberboy Leckdo si zde uz mozná vsiml ne zrovna kazdodenního profilu "blubberboy". Normálne bych i pres jeho urcitou mimorádnost nevidel dúvod se mu ve svém blogu venovat, zavdal k tomu ovsem prícinu sám.
Je trochu mimorádný tím, ze vyvolává témer automaticky negativní reakce, na které podle vseho rovnez automaticky udeluje hodnocení 'mínus'. Stejne jako jednoho z jeho kritikú me uz i napadlo, jestli se nejedná o fake, cloveka, který se tímto zpúsobem královsky baví, jak jsem se s tím uz zde setkal, zpúsobem, který ve me budí respekt a sympatie. Tady jiste urcitý druh zábavy majitele profilu bude taky. Ze ovsem obsáhlejsí kritickou analýzu smaze, vyvolává otázku, jak to ve skutecnosti s touhle domnelou formou jeho humoru je?

Hned v titulu sdeluje "péro neukazuju! a teším se, až...spokojenost". V sexualite miluje mazlení, líbání v celku také, i kdyz méne, onanii absolutne nesnásí, s pasivním análem je smíren, tot vse. Je mu krásných mladých 29 let, udávaná výska 99 cm není prílis pravdepodobná a tím pádem ani váha stejného císla. Podle jeho 8 profilových fotek lze váhu odhadovat nekde asi tak mezi 120 a 160 kg, které nejsou tvoreny na predním míste svalovinou. Hledá vážný vztah, pravidelný sexík, sex na jednu noc a spolubydlení. V popisu o sobe ríká, ze je normální kluk, v odpovedi na kritiku odmítá, ze by byl tlustý, trvá na oznacení 'silný'. Komentáre v jeho knize hostí jsou az na nekolik vyjímek negativní, znacne protkané sarkastickými výroky. Celkově reakce kritikú vyjadruje smes odporu a pobavení.

Z rady replik nejvíc vybocuje reakce uzivatele 'darky' z 2011-10-20 07:10:22, kterou tady predávám v plném znení:

"Loooooool herecky :)))) normálne ma bavíte :) Takže idem Vás kritizovat :) 1, aj ked GB je na vyjadrenie svojho nazoru k danému profilu neprehánate to? = Viete v prípade odvahy a sebavedomia je tento clovek Daleko nad Vami. Kedže si dajte ruku na srdce kolkati z Vás by si tu vystavovali dota tela keb sa vaša atleticka postava znicila?:)))) asi malokto preto tento clovek je asi najvyrovnanejší tu na celom chate :)
2, neviem co dosiahnete neustálym kritizovaním :) lepší pocit zo seba som viac ako oni?:) alebo že som mu poukazal na to co ma robit?:) ......hmmm takto svet nefunguje clovek aj tak bude robit co chce :) aj v skole mi zakazovali si ist zapalit cez prestavku a vzdy som tam bol :) takze setrite si energiu na niekoho u koho to ma vyznam :) a ja mu dam za toto plus :)"

Zajímavý rozbor, který me primel k rozsáhlejsí analýze z pohledu negativních kritikú. Nicméne tím jsem zrejme prekrocil hranice blubberboyova smyslu pro humor a takze ji behem pomerne krátké doby smazal. Protoze tam darky napadá naprostou vetsinu reagujících návstevníkú a mezi nimiz vidím i sebe, rozhodl jsem se zverejnít tu svoji smazanou odpoved (lehce upravenou a rozsírenou) aspon tady i kdyz jsem si vedom, ze jen malá cást návstevníkú blubberboyova profilu navstíví i múj blog; jinou moznost zverejnení chráneného pred smazáním blubberboyem ovsem nevidím.

@darky:
1. bych udelal vse pro to, aby se mi neznicila. Není to jen otázka estetiky, ale i zdraví. Je pomerne málo lidí s nadváhou tehle rozmerú, co se dozijí dúchodového veku. Pravda, ríká se, ze mnohdy za to nemohou, prícina tkví v rúzných chorobách. Ríká se... ver tomu, kdo chces. Mám v práci jednoho kolegu podobných rozmerú. Leze po doktorech, kde múze, naríká, ze to srdce, to voda atd..., o vánocích se cítí osamelý tak se radí mezi ty, co se na tuto dobu nechají od lékare poslat do nemocnice, aby nebyl sám a kvúli kterým bylo v zemi, kde ziju, zavedeno, ze vsichni, kdo zijí ve své domácnosti sami, musí za kazdý den v nemocnici platit zvlástní poplatek, at o vánocích nebo jindy, at jsou skutecne nemocní nebo jako takovíto simulanti zneuzívají tato nemocenským pojistením draze placená zdravotnická zarízení. Az se jednou ve slabé chvilce vyjádril, ze si nenechá narizovat, co a kolik má jíst. Jestlize jsem do té doby jeste snad jeho zdravotním nárkúm jakz takz veril a mel s ním urcitý soucit, od tohoto momentu úroven mého soucítení s jeho neblahým fyzickým stavem klesla na nulu, resp. se toto presunulo smerem k lítostí nad úrovní jeho inteligence (vysokou úroven tímto smerem nevykazoval ani nikdy pred tím, mnohem spís naopak; ve Wikipedii jsem nasel pojem, který bývá v lidové reci zvykem uzívat jako urázku, ve skutecnosti se vsak jedná o lékarskou diagnózu dusevních schopností, jez takhle na nej podle daného popisu pasuje docela presne).

2. Kdyby osud zpúsobil, ze bych nevím z jakého dúvodu prece jenom vypadal takhle podobne, nevystavoval bych se na odiv uz jen proto, ze za vhodné vystavení povazuji objekty a subjekty, které splnují urcité minimální estetické nároky, coz podle mého názoru tady není dáno. Tak nejvýs bych zde spatroval studijní objekt neobvyklé telesné konstituce, jakozto který bych prinejmensím na této platforme slouzit netouzil. Samozrejme ze co je a není estetické podléhá subjektivnímu názoru. Múze být, ze se tohle nekomu líbí, stejne jako nekdo múze cítit odpor ke stíhlé sportovní postave. A kazdý má právo svúj názor aspon z cásti i podle míry emocí, které to v nem vyvolá, vyjádrit. Pri celkovém souhrnu reakcí ovsem hraje podstatnou roli pocetní pomer, co povazuje vetsina verejnosti za estetické, popr. eroticky pritazlivé a co nikoliv. Navíc - jak vyjádril i jeden z komentátorú - krome estetického hlediska, celý výstup budí dost arogantní dojem majitele profilu, a v tom nejspís tkví nekdy az i trochu krutý zpúsob kritikú. Jestli to je znak, ze "tento clovek je najvyrovnanejší tu na celom chate"? I kdyby, ze bych mu to závidel? Jsem rád za urcitou míru své nevyrovnanosti, která me zene kupredu.

Je pravda, ze blubberboy se sotva na základe zdejsí kritiky zmení, ona zmínená arogance svedcí i o sebevedomí, které k nejaké takové zmene nedává popud. To ovsem není dúvod, nevyjádrit kritiku, kde je na to místo. A hodnotit, kdo je tady nad kým? Ovsem, i v tomhle múze mít kazdý svúj názor - subjektivní.