bosochodec (47/195/90)

– Praha » a Jižní Čechy
Nejsi přihlášený Přidat do oblíbených může jen přihlášený uživatel

Orientace
Gay

Partnera
Nemám

Hledám
Přátelství
Pokec
Věk od: 15
Věk do: 100

Profil založen
19.06.2016

Počet návštěv
2560

Poslední aktivita
17.01.2018

Bosky pro zdraví a dobrou náladu
Základní:
Uživatel si změnil přezdívku. Původní přezdívka: MS21A.

Vzdělání/studuji: 
Práce: Jiné

Postava: Normální
Oči: Hnědé
Vlasy: Krátké
Barva vlasů: Tmavě hnědá
Znamení: Beran
Etnikum: Běloch

Tetování: Ne
Piercing: Ne

Alkohol: Vůbec
Kouření: Ne
Drogy: Nikdy
O sobě:
Tohle není footfetish ani jiný fetish profil. Jde mi jen o to, jestli je tu víc kluků, kteří také zahodili ty mučící nástroje, ty svěráky, které nosíme z nějakého neznámého důvodu na nohou a které nám způsobují tolik utrpení, bolesti a nemocí. A jestli by třeba nestálo za to někdy něco společně podniknout. Bosá turistika začíná být populární, objevují se bosé běhy, bosky se dá podnikat spousta věcí a legrace... Navíc mám utkvělou (a snad správnou) představu, že ti, kdo už zahodili boty, mají daleko otevřenější mysl a jsou daleko více vypohodovaní, než je většinově obvyklé, a že by mohlo být velmi inspirující a obohacující se setkat. Takže neváhejte a ozvěte se, víc bosých nohou, víc inspirace a víc legrace.

A pro ty zpozdilce, co ještě ten nádherný pocit brouzdat se bosky v trávě rosou, nebo se třeba jen vyrochnit v kaluži (nebo jít bosky čerstvě napadaným sněhem, WOW!!!) nezažili, nebo už na něj zapomněli, trochu inspirace, proč je dobré o botách uvažovat i trochu kriticky a třeba pozvolna a polehoučku by chtěli zapracovat na svém zdraví, dobré náladě a ... neváhám se to říct ... pocitu štěstí.
Takže – proč zahodit boty a co nám (kromě jiného) způsobují?
- Páchnou vám nohy, máte problémy s plísněmi a infekcemi? – zahoďte boty a ponožky a choďte bosky. Každá noha vypotí až 0,5 litru potu za den. Pokud tohle uzavřete do boty a ponožky, přidáte k tomu teplíčko (v botě se v létě mohou vytvořit teploty až 50 stupňů), je celkem jasné, že jste si vytvořili dokonalou pěstírnu bakterií, plísní a houbiček. Dejte noze svobodu dýchat a zjistíte, že bosá noha „smrdí“ stejně jako bosá ruka – tedy že nesmrdí vůbec.
- Bolí vás chodidla? Není nic jednoduššího, než zahodit ty svěráky, kterým se říká boty. Budete překvapení, jak rychle bolest chodidel zmizí.
- Máte ploché nohy? Víte, každá podrážka našich bot funguje jako jakási dlaha, která znemožňuje chodidlu normálně pracovat a pohybovat se. Chodidlo je dokonalý systém 52 kostí, spousty šlach, svalů a vazů. Asi většina z vás ví, co se stane, když má nějakou končetinu v dlaze nebo v sádře. Svaly a šlachy, které nepoužívá, začnou atrofovat a slábnout a pak dá práci a bolí to, než je opět dostanem do formy. A to máme tu sádru jen třeba jeden měsíc. Ale boty nosíme furt. Je pochopitelné, že svaly a vazy povolí a výsledkem je postupné zhroucení nožní klenby a vznikne platfus – plochá noha. A čím se to běžně řeší? Ano, ortopedickou vložkou, tedy ještě důmyslnější dlahou, aby se svaly ještě méně musely namáhat... Jediné řešení je zahodit boty a trénovat a trénovat (prostě chodit). Bude to chvilku trvat, ale už to pomohlo tisícům lidí.
- Otékají vám nohy, lýtka, kotníky? Křečové žíly? Zahoďte boty a ponožky!!! Víte o tom, že krev v nohou není pumpována srdcem (to by to chuděrka nezvládlo), ale svaly a pohybem nohou (proto nás bolí nohy a otékají, když musíme stát na místě delší dobu bez hnutí)? A co se asi stane, když nebohou nohu zaškrtíme ponožkama a ještě utáhneme dobře zašněrovanou botou? Krev nemůže proudit, dochází k městnání a následným otokům, krevní řečiště atrofuje a dochází k zánětům (křečové žíly a bolesti). Jedinou možností jak navrátit zdraví je obnovit zdravé proudění krve – tedy zahodit ponožky a boty a ... ano, trénovat (chodit).
- Máte studené nohy a snadno se „nachladíte“ od nohou? Ano správně – choďte bosky. Samozřejmě s tím ale nezačínejte v zimě :-) Vysvětlení je v předchozím odstavci. Jakmile se vám podaří obnovit krevní oběh v noze a nohu otužíte, zmizí celý problém.
- Bolí vás záda? Především v bederní oblasti? Tady je vysvětlení složitější, najdete ho v (1), ale v zásadě je potřeba se zbavit bot se zvýšenou patou (což mají všechny běžné boty) a tedy si pořídit některé z „minimalistických bot“, ale je lépe samozřejmě zahodit boty úplně. Ač to zní jako scifi, není – jsou stovky lidí, kteří se tímto jednoduchým způsobem zbavili třeba i opravdu ukrutných chronických bolestí zad. Ve skutečnosti snad všichni, kdo začali chodit bosky po čase zjistili, že je záda přestala bolet.
- Máte problémy s koleny a/nebo s kyčlemi? Sportovní zranění kolen? Bolesti kloubů ze sportu? Ano strávně, zahoďte boty a sportujte buďto úplně bosky nebo aspoň v „minimuskách“. Zase více vysvětlení v (1), ale v zásadě jde o to, že boty naprosto vylučují přirozený pohyb nohy a přirozenou chůzi a mění celkové držení těla (koukněte se na ženskou ve vysokých podpatcích – pohybuje se jako po mozkové příhodě, že? Ale ona každá bota má zvýšený podpatek a odpruženou špičku a tedy každá bota naší chůzi negativně ovlivní) – a tím pádem dochází k nepřirozenému namáhání kloubů – především kolen a kyčlí a bederní páteře. Z toho pak vznikají bolesti a zranění, především sportovní zranění. Víte že proběhl výzkum, kde zjistili, že sportovci užívající super drahé a supervymakané sportovní boty mají až o 120% vyšší pravděpodobnost zranění než ti, co sportují v obyčejných nejlevnějších keckách? Bososportovce ve výzkumu neměli, bohužel...
- Máte vbočené palce/malíčky? Tady snad o příčině není potřeba mluvit vůbec. Ale chozením bosky se chodidlo přirozeně uzdravuje, špička se roztahuje do přirozeného tvaru (který je kupodivu úplně jiný, než si myslí ti debilové, co nám navrhují boty) a i takto deformované prsty se mohou zlepšit (ačkoliv zde bych úplný návrat do normálu většinou už nečekal). Alespoň tak, aby to přestalo obtěžovat.
- Máte JAKOUKOLIV chronickou nemoc? Počínaje nespavostí, alergií ... a rakovinou konče? Jste často nemocní? Oslabená imunita, únava, stres, deprese? Nedělám si srandu – zahoďte boty a choďte bosky !!!! v přírodě !!!! Netvrdím, že je to všelék, ale je to jistě skvělá podpůrná léčba. Jde o tohle:
1. Asi každý ví, ža na plosce nohy jsou spousty reflexních plošek odpovídajících jednotlivým orgánům, které lze masírováním těchto plošek stimulovat k uzdravení. Říká se tomu reflexní masáž. Chozením bosky máte reflexní masáže stále a zadarmo.
2. Existuje v současné době velmi populární léčebná metoda (u nás neznámá, samozřejmě), která se zdá, že má velmi dobré výsledky u spousty nemocí. Jmenuje se to grounding, uzemňování. V zásadě se to praktikuje tak, že si dáte do postele speciální povlečení se stříbrným drátkem a ten se elektricky uzemní. A když v tom spíte, odvádí se tak nechtěné elektrické potenciály těla do země a to uzdravuje. OK, můžem o tom diskutovat, ale prostě jsou stovky svědectví, že to fakt pomáhá. Ale pokud se projdete bosky v trávě nebo po vlhké zemi, také se uzemňujete – a zase – máte to zadarmo a bez „vědy“
3. Když chodíte bosky, tak jste ve styku se zemí a dovolíte tak vitalis, životní energii, proudit volně tělem.
4. A tohle není moje vymyšlenost, ale čistá věda – vědci objevili v půdě naprosto neškodné půdní bakterie Mycobacterium vaccae, které v styku s kůží (s bosou nohou) zlepšují naprosto přirozeným způsobem naší imunitu, způsobují vylučování serotoninu v mozku a tedy zlepšují náladu a odstraňují depresi. Proto choďte bosky po loukách, v bahně, v loužích – fakt to někdy hraničí až s euforií. Kdo nevyzkoušel, neuvěří...

A bezpečnost? Je to obvyklá obava – stoupnu na střep, ukopnu si palec, dostanu nějakou nemoc ze špíny na zemi, šlápnu do hovna ... a ... a co klíšťata a mravenci? Tak tedy popořádku. Střepy nepředstavují obvykle problém – pokud nešlápnete na uražené dno láhve se střepy trčícími nahoru. Naprostá většina střepů leží naplocho a když se chodí bosky, tak nemůžete šoupat nohama – takže stoupnout na střep je jako stoupnout na obyčejný kamínek. Kdo nevěří, může navštívit obchod Igora Slouky a tam přímo na prodejně se po střepech projít. Špína – kupodivu, venku a zvláště v přírodě je relativně čisto. Zvláště když zaprší, tak je i Praha čisťounká. Jako bosochodci velmi brzo poznáte, že nejvíc se ušpiníte uvnitř – hlavně super- a hypermarkety jsou opravdu lahůdka. Hovna – upřímně, jak často šlapete do výkalů v botách? A proč byste do nich šlapali bosky? A hmyz – to je vůbec zajímavý – když jdu bosky po lese, tak nemám naprosto žádný problém s mravenci ani
klíšťaty a jinými hmyzáky – zdá se, že se daleko lépe zachytí na plátně bot a kalhot, než na suché kůži nohou. Čili – a to říkám velmi upřímně – chození bosky je stejně bezpečné, jako v botách. Ale na rozdíl od trápení se v botách, je prostě příjemné.

Zdroje k zábavě a přemýšlení:
(1) Daniel Howell – Naboso, 50 důvodů, proč zout boty. Takhle úchvatná knížečka se už (samozřejmě) nedá koupit, dá se jenom ukrást tady: https://ulozto.cz/xkUiEVQT/bosky-pdf
(2) Jarda Dušek a jeho povídání o bosochození - https://www.youtube.com/watch?v=9GWtb9jr- bw - je to moc milé povídání a ... Pavel Brantl je nádhernej chlap, takže je to i super pokoukání.
(3) Igor Slouka – Ne-li bosky, z nohou trosky - http://www.palmknihy.cz/ne-li-bosky-z-nohou- trosky.html - e-kniha, takové milé rodinné povídání
(4) Michael Sandler, Jessica Lee – Bosé běhání - nedávno vyšlá kniha, velmi obsažná a vyčerpávající všechny aspekty bosého sportu – je super, pro začátečníky možná až moc do hloubky
Zprávy:
   Před odesláním zprávy je třeba se přihlásit nebo zaregistrovat.
Návštěvní kniha:
21.03.2020 11:34  
LEVAPP
Hlavne je dulezity co se tyka bot vyhybat se obchodum ktere vlastni vetve,tricko za kilo mi nevadi ale botam za dve kila se uz davno vyhybam.
19.09.2016 18:20  
Marquis
zajímalo by mě, kdes čerpal ta svá úžasná moudra.